11-07-2018، 01:55 PM
خواص ميوه خربزه براي سلامتي بدن
مصرف میوه هایی مانند خربزه برای حفظ سلامتی مو بسیار مفید است. این خواص خربزه ناشی از ویتامین A موجود در آن است. ویتامین A برای تولید سبوم در بدن که موها را مرطوب و سالم نگه می دارد، مورد نیاز است. همچنین این ویتامین برای رشد همه ی بافت های بدن از جمله پوست و مو لازم است. دیگر خواص خربزه ناشی از ویتامین C در آن می باشد. ویتامین C برای ساخت و ساز و بازسازی،ترمیم و نگهداری کلاژن که ساختار پوست و مو را حفظ می کند، مورد نیاز است. یک فنجان خربزه خرد شده، ۹۷ درصد از نیاز روزانه به این ویتامین را برای بدن فراهم می کند. علاوه بر مزایای بیان شده، خربزه به طور کلی آبرسان می باشد که برای حفظ سلامتی پوست و مو بسیار حیاتی است. از خربزه می توان به عنوان نرم کننده مو نیز استفاده نمود. از مهمترین خواص خربزه برای پوست می توان به خاصیت ضد پیری و درمان بیماری های پوستی مانند اگزما اشاره کرد. مصرف خربزه با ریزش مو مقابله می کند.
چشمی سالم با خربزه
برخی آنتی اکسیدان های موجود در خربزه مانند زیگزانتین، برای سلامتی چشم ضروری می باشند و از چشم در برابر آسیب های ناشی از بیماری دژنراسیون ماکولا محافظت می کنند. علاوه بر این تحقیقات نشان داده است مصرف ۳ وعده یا بیشتر میوه ها در روز، خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا وابسته به سن را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.
درمان سنگ کلیه با خربزه (مخصوص پیروان طب سنتی)
برای درمان سنگ کلیه درمان های زیادی وجود دارد که متخصص طب سنتی با توجه به شرایط بیمار و نوع سنگ یکی از درمان ها را پیشنهاد می کند. یکی از درمان هایی که برای از بین بردن سنگ کلیه پیشنهاد می شود، استفاده از خربزه است. خربزه می تواند به عنوان یک دارو در درمان سنگ های کلیه موثر باشد و به بهبود عملکرد سیستم ادراری و کلیوی کمک کند. خربزه ای که برای درمان سنگ کلیه استفاده می شود باید ارگانیک باشد در غیر این صورت، مقدار زیادی سموم وارد بدن می شود که می تواند مشکلات زیادی را برای بدن به وجود بیاورد.
خواص خربزه در طب سنتی
امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاک و سنگ مثانه را آب می کند و ادرار را افزایش می دهد.
امام علی می فرمایند خربزه ده خاصیت دارد:
مضرات خربزه
هر یکصد گرم خربزه، 8 گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود. مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید. باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می کند. خوردن خربزه کال در کسانی که معده ضعیف دارند، تولید اسهال می کند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است. قند موجود در خربزه از نوع گلوکز و لولوز بوده فورا جذب خون شده و به همین سبب باعث بالا رفتن سریع قند خون می شود. لذا مبتلایان به دیابت و افراد دارای اضافه وزن نباید آن را مصرف نمایند.
خربزه به دلیل طبع گرم خود، ارزش غذایی بالایی دارد، میتواند در افزایش مایعات جنسی و کمک به شکلگیری نطفه نقش موثری داشته باشد و سبب فزونی میل جنسی نیز میشود.
خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست که انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است. خانواده خربزه علاوه بر خربزه شامل انواع گرمک و طالبی نیز میشود که البته این دو نوع کم آب تر از خربزه هستند. علامت خوب آن است که سنگین و نسبتا سفت باشد و قسمت انتهای آن را وقتی کمی فشار دهید مختصری فرو رود.
مواد موجود در ۱۰۰ گرم خربزه:- فیبر یک گرم
- کلسیم ۱۲ میلیگرم
- فسفر ۱۷ میلیگرم
- پتاسیم ۲۳۸ میلیگرم
- پیشساز ویتامین A ۱۲۵۰ واحد
- انرژی ۳۱ کیلو کالری
- ویتامین C ۳۷ میلیگرم
- کربوهیدرات ۸ گرم
- دارای ویتامینA است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.
- با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ کلیه و مثانه مفید است.
- سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است.
- به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود.
- اگر گوشت خربزه را له کنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد کرد.
- تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.
- باعث افزایش شیر در زنان شیرده می شود.
- مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد.
- مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور و افزایش دهنده میل جنسی است.
- برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و کم خونی مفید است.
- خربزه، رنگ چهره را روشن می کند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.
- به هضم غذا کمک می کند و رودل را برطرف می نماید.
- خوردن ۸ گرم دم کرده ی پوست خشک شده ی خربزه، سنگ مثانه را دفع می کند.
- میزان پتاسیم موجود در خربزه، برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی – عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش به سزایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی دارد.
- با توجه به مقدار قابل توجه پیشساز ویتامین A موجود در خربزه، این میوه در پیشگیری از بیماریهای چشمی، جلوگیری از بیماریهای عفونی، طراوات و شادابی پوست نقش مهمی دارد.
- به دلیل دارا بودن پتاسیم بسیار مدر بوده لذا باعث دفع مواد زاید و سموم موجود در خون شده و به فعالیت و شستشوی مثانه و کلیهها کمک کرده و از احتباس ادرار ممانعت میکند.
- به واسطه آب زیاد، مواد قندی را فورا جذب خون کرده به همین سبب باعث بالا رفتن قند خون و رفع خستگی و گرمازدگی میگردد.
- در میان مواد قندی و معدنی خربزه آنزیمهایی وجود دارد که سرعت هضم غذا را زیاد کرده بدین لحاظ در کودکان موجب افزایش اشتها و فعالیت و رشد سلولهای بدن و در سالمندان به فعالیت سلولهای دستگاه گوارش و در نهایت رفع سستی و بیحالی منجر میشود.
- به دلیل مواد فیبری و به خاطر وجود طعم و اسانسهایی که دارد یک محرک قوی شیمیایی برای دستگاه گوارش است لذا بسیار ملین بوده و مصرف آن برای مبتلایان به نقرس، رماتیسم، بواسیر بسیار توصیه میشود. همچنین این میوه تاثیر خاصی در تخلیه میکروب و عفونتهای موجود در رودهها دارد.
مصرف خربزه برای تقویت مغذ، سیستم ایمنی، عضلات و قدرت بینایی بسیار مفید است.
مصرف خربزه در بارداری
خوردن خربزه برای زنان باردار بسیار مفید است چون دارای مواد مغذی و ضروری برای بارداری است. بعضی از مواد مغذی مورد نیاز برای بدن که در خربزه است عبارتند از: کلسیم، فسفر، آهن، ویتامین های A C B1، ضد انعقاد خون و کاروتنوئیدها.
مصرف خربزه می تواند ناراحتی هایی که ممکن است همراه با بارداری باشد را بهبود دهد. حالت تهوع را کاهش داده و کسلی و حالت تهوع صبحگاهی را در سه ماهه اول بارداری کاهش می دهد، و علائم احساس سوزش معده را کاهش داده و از بین می برد.
احتیاط لازم در مصرف خربزه
- مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید.
- باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می کند.
- خوردن خربزه کال در کسانی که معده ضعیف دارند، تولید اسهال می کند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.
- زیاده روی در خوردن خربزه برای طحال مضر است و در صورت زیاد خوردن آن، کمی سرکه یا آب انار ترش یا عسل میل کنید تا طحالتان اذیت نشود.
- پودر پوست خربزه، در آشپزی گوشت را زودپز می کند.
- پودر پوست خربزه ضد سرطان، ادرار آور، بازکننده گرفتگی های کبد و ضد انگل می باشد.
- خوردن 8 گرم دم کرده پوست خشک شده خربزه، سنگ مثانه را دفع می کند.
- پودر تخم خربزه در لطافت و شفافیت پوست بدن به خصوص پوست صورت اثر خوبی دارد. برای اینکار می توانید تخم خربزه را به طور کامل پودر کنید و با آب یا آب لیموی تازه یا آب هندوانه مخلوط کنید و به صورت ماسک بر پوست قرار دهید.
- همچنین تخم خربزه ملین (نرم کننده)، پاک کننده کلیه ها و مثانه، ادرارآور و برطرف کننده سوزش ادرار، برطرف کننده زخم و خراش ناشی از عبور سنگ کلیه و مثانه از مجرای آلت، بازکننده گرفتگی های کبد، برطرف کننده سرفه ها و تب های گرم، درد سینه، خشونت زبان و حلق و ضد تشنگی می باشد.
- مغز تخم خربزه بو داده طبیعت گرم دارد. 4. مغز تخم خربزه بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم کننده و افزایش دهنده میل جنسی است.
مصرف میوه هایی مانند خربزه برای حفظ سلامتی مو بسیار مفید است. این خواص خربزه ناشی از ویتامین A موجود در آن است. ویتامین A برای تولید سبوم در بدن که موها را مرطوب و سالم نگه می دارد، مورد نیاز است. همچنین این ویتامین برای رشد همه ی بافت های بدن از جمله پوست و مو لازم است. دیگر خواص خربزه ناشی از ویتامین C در آن می باشد. ویتامین C برای ساخت و ساز و بازسازی،ترمیم و نگهداری کلاژن که ساختار پوست و مو را حفظ می کند، مورد نیاز است. یک فنجان خربزه خرد شده، ۹۷ درصد از نیاز روزانه به این ویتامین را برای بدن فراهم می کند. علاوه بر مزایای بیان شده، خربزه به طور کلی آبرسان می باشد که برای حفظ سلامتی پوست و مو بسیار حیاتی است. از خربزه می توان به عنوان نرم کننده مو نیز استفاده نمود. از مهمترین خواص خربزه برای پوست می توان به خاصیت ضد پیری و درمان بیماری های پوستی مانند اگزما اشاره کرد. مصرف خربزه با ریزش مو مقابله می کند.
چشمی سالم با خربزه
برخی آنتی اکسیدان های موجود در خربزه مانند زیگزانتین، برای سلامتی چشم ضروری می باشند و از چشم در برابر آسیب های ناشی از بیماری دژنراسیون ماکولا محافظت می کنند. علاوه بر این تحقیقات نشان داده است مصرف ۳ وعده یا بیشتر میوه ها در روز، خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا وابسته به سن را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.
درمان سنگ کلیه با خربزه (مخصوص پیروان طب سنتی)
برای درمان سنگ کلیه درمان های زیادی وجود دارد که متخصص طب سنتی با توجه به شرایط بیمار و نوع سنگ یکی از درمان ها را پیشنهاد می کند. یکی از درمان هایی که برای از بین بردن سنگ کلیه پیشنهاد می شود، استفاده از خربزه است. خربزه می تواند به عنوان یک دارو در درمان سنگ های کلیه موثر باشد و به بهبود عملکرد سیستم ادراری و کلیوی کمک کند. خربزه ای که برای درمان سنگ کلیه استفاده می شود باید ارگانیک باشد در غیر این صورت، مقدار زیادی سموم وارد بدن می شود که می تواند مشکلات زیادی را برای بدن به وجود بیاورد.
خواص خربزه در طب سنتی
امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاک و سنگ مثانه را آب می کند و ادرار را افزایش می دهد.
امام علی می فرمایند خربزه ده خاصیت دارد:
- خوردنی است.
- آشامیدنی است، چون آبدار است.
- میوه است.
- گل است ( زیرا بویی مطبوع دارد ).
- شیرینی است ( زیرا دارای قند زیاد است ).
- روده ها و معده را شستشو می دهد.
- معده و روده را پاکیزه می کند.
- سبزی است.
- دوای درد است.
مضرات خربزه
هر یکصد گرم خربزه، 8 گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود. مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید. باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می کند. خوردن خربزه کال در کسانی که معده ضعیف دارند، تولید اسهال می کند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است. قند موجود در خربزه از نوع گلوکز و لولوز بوده فورا جذب خون شده و به همین سبب باعث بالا رفتن سریع قند خون می شود. لذا مبتلایان به دیابت و افراد دارای اضافه وزن نباید آن را مصرف نمایند.
منابع:
nabzema.com
namnak.com